1 0 3000 1 300 120 30 http://cutiacufilme.ro 960 1

TIFF: OUTRAGE

Outrage – bang, un deget De la Brother, din 2000 Takeshi Kitano (regizor/actor) nu a mai făcut un film cu yakuza, dar mai bine mai târziu decât niciodată. Acţiunea filmului începe la o cină unde este adunată toată lumea “bună” a [...]

out1

Outrage – bang, un deget

De la Brother, din 2000 Takeshi Kitano (regizor/actor) nu a mai făcut un film cu yakuza, dar mai bine mai târziu decât niciodată. Acţiunea filmului începe la o cină unde este adunată toată lumea “bună” a organizaţiei criminale Sanno-kai, condusă de cel mai şmecher dintre ei: Mr. Chairman. Mâna dreaptă a acestuia, Kato îl avertizează pe Ikemoto, un boss de-al unui clan subsidiar să aibă grijă la legăturile pe care le are cu Murase, un străin al clanului. Pentru a scăpa de reproşurile şefului, Ikemoto îl roagă pe Otomo, un alt boss de-al unui clan prieten să se ocupe de Murase.

Nu a trecut foarte mult timp din film până am pierdut şirul poveştii şi personajele. Poate am fost eu neatent sau poate au fost prea mulţi tipi în costume cu o sete de răzbunare pe ecran. A durat puţin timp până m-am dumerit şi mi-am dat seama cine, cum şi de ce vor să se omoare. Aveţi mai jos o imagine în care îi găsiţi pe câțiva dintre combatanți (sunt mai mulţi dar aceştia sunt cei mai importanţi).

outrage2

 

 

Sôichirô Kitamura… Mr. Chairman (zmeul zmeilor)

Tomokazu Miura … Katô (secundul zmeului mare)

 

 

 

Jun Kunimura … Ikemoto (bossul clanului Ikemoto)

Tetta Sugimoto … Ozawa (secundul lui Ikemoto)

 

 

 

Takeshi Kitano … Ôtomo (bossul clanului Otomo)

Kippei Shiina … Mizuno (secundul lui Otomo)

 

 

Renji Ishibashi … Murase (bossul clanului Murase)

Hideo Nakano … Kimura (secundul lui Murase)

 

 

 

Deşi uneori confuz, filmul mi-a plăcut, având violență din belşug, o specialitate a regizorului/actor  Takeshi Kitano şi foarte multe răsturnări de situaţie. În Outrage nu avem parte de nici măcar un singur “băiat bun”, dar sincer, nu le-am dus lipsa. Singurul lucru pe care îl regret e că, din lipsă de timp nu voi apuca să văd continuarea, prezentă şi ea la TIFF: Outrage Beyond.

Notă: 7/10

Când puteți merge la el?
Marti (4 iunie) – 22:15 – Odeon Cineplex (5)

Daca o sa va placa incercati si Outrage Beyond:
Joi (6 Iunie) – 22:30 – Odeon Cineplex (5)

 

TRAILER

Casper
Recenzii
Previous Post
TIFF: FLUKT
Next Post
SCURTMETRAJELE DUMIN...