Love Building – TIFF 2013

Love Building (Comedie, România, 2013)

Photo Credits: Adi Marineci

Filmat în zece zile și editat în aproape patru luni, comedia românească regizată de Iulia Rugină (primul lungmetraj) și produs de Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol și Dorian Boguță e povestea unui experiment socio-psihologic menit să ajute 14 cupluri (12 straight și 2 gay) să-și “repare” relația ajunsă intr-un moment critic. Participanții vin intr-un “love building”, iar poveștile lor de dragoste vor fi resuscitate de trei traineri, ale căror drame se intersectează treptat cu cele ale celor pe care ar trebui sa îi repare.

aaaaaaaaaaaa

Acțiunea filmul de 85 de minute se derulează rapid, poate și pentru că au fost multe personaje, care mai de care mai colorat. Publicul a reacționat extrem de bine în timpul proiecției în avanpremieră, s-a râs mult și s-a aplaudat, toate spre bucuria echipei care se afla în sală (Cinema Florin Piersic). După 13 septembrie, când va iesi în cinematografe, le doresc să aibă parte de săli pline și de sold out-uri pentru că merită. Iar acum un… știați că? 28 de actori, din cei 31 sunt absolvenți ai Școlii de Film – Actoriedefilm?

Dacă ai pierdut avanpremiera, notează-ți în calendar data premierei și prezintă-te la cinema. Filmul își face treaba, te destresează și reușește să cuprindă (grosso modo) motivele pentru care cuplurile ajung în anumite blocaje sau puncte din care relația nu mai evoluează. O să fii plăcut suprins când o sa vezi momente autentice piperate cu câteva înjurături românești.

Photo Credits: Adi Marineci

Photo Credits: Adi Marineci

După film l-am luat la întrebări pe Dragoș Bucur și mi-a zis că e evident, filmul a fost foarte bine primit și-și dorește și după 13 septembrie același succes. Am întrebat cum de s-au hotărât să fie doar zece zile de filmări și mi-a zis că tot proiectul a fost o provocare iar motivele au fost foarte multe – buget limitat, limitarea de locații și timpul liber al actorilor. Am aflat și locația exactă a filmărilor, adică Laguna Verde, un complex de pescuit din Balotești, extrem de faină locația, păcat că e hăpt în colțul celălalt al țării.

Pe coloana sonoră a trailerului auzi Grimus – In your eyes, mirificii noștri de la Cluj,  iar pe la finele poveștii o să vezi cât de bine se potrivește imagine cu versurile piesei. Ce să mai, filmul va fi “hit”.

 Cristina

Un comentariu către Love Building – TIFF 2013

Leave a reply