1 0 3000 1 300 120 30 http://cutiacufilme.ro 960 1

Frozen – 2014

Disney strikes again! Anul trecut am avut parte de Tangled Ever After, continuarea lui Tangled din 2010, iar de atunci nu am prea întâlnit povești cu prințese și feți frumoși pe cai albi. Animația a intrat în cinematografe la câteva zile [...]

Disney strikes again! Anul trecut am avut parte de Tangled Ever After, continuarea lui Tangled din 2010, iar de atunci nu am prea întâlnit povești cu prințese și feți frumoși pe cai albi. Animația a intrat în cinematografe la câteva zile după Crăciun, marea sărbătoare a iernii, și, după cum îi spune și numele, Frozen îți tine de rece o bună parte din film.

66

Magia Disney se întoarce într-un mare fel; astfel că, pe lângă extraordinarele cadre din natură inspirate de munții din Canada și Norvegia, animația are câteva bucăți de musical care reușesc să maximizeze hipnoza asta în care intri atunci când vezi un film bun. Timp de o oră și jumătate, desfășurarea de pe marele ecran reușește să capteze atât copiii din sălile de cinema, cât și copiii mari care au ajuns acolo fără să fie însoțiți (neapărat) de un adult.

3333333

Inspirat din povestea scrisă de Hans Christian Andersen (The Snow Queen – 1845), Disney ne prezintă povestea a două surori Anna (Kristen Bell) și Elsa (Idina Menzel), fiicele regelui și a reginei Arendelle-ului. Elsa e sora cea mare, viitoarea regină a regatului, află încă din copilărie că posedă puterea de a crea zăpadă și gheață. După ce, într-un moment de joacă, Elsa o rănește pe Anna, părinții lor decid că e mai bine ca fetele să crească izolate una de cealaltă. Așa descoperim că Anna e o optimistă incurabilă iar Elsa e ceva mai rece, neputând să-și controleze puterile în totalitate.

11111

Pe parcursul basmului ecranizat întâlnim prinți, troli, creaturi ale zăpezilor și pe simpaticul Olaf care reușește să aducă poveștii sarele și piperul de care era nevoie pentru a rămâne, cel puțin pentru o perioadă, în mintea spectatorului. Pe când regatul ajunge să fie cuprins de o iarnă veșnică, vedem desfășurarea de forțe necesară pentru ca lucrurile să fie ca înainte. Baza animației e constituită din relația dintre cele două surori și, datorită lecțiilor de curaj și iubire, Frozen are șanse mari să devină un clasic pe care-l vom urmări iarnă de iarnă în apropierea sărbătorilor.

44444

Partea muzicală care m-a impresionat cel mai mult îi aparține scenei care o are protagonistă pe Elsa – Let it go (Idina Menzel) (o sa vedeți/auziți de ce).

Apropo… nu părăsiți sala când începe genericul. 🙂

 

Recenzii
Previous Post
Thor 2 – Hammer ti...
Next Post
The secret life of W...