Noutati Comedy Cluj 2014

“Selecția Comedy Cluj din acest an este extrem de diversificată. Umorul se îmbină armonios cu drama.”

Au mai rămas doar câteva zile până la deschiderea oficială a festivalului care aduce la Cluj nume sonore din industria filmului românesc și internațional. În prima zi de festival, proiecția oficială de deschidere a festului este “Hector in cautarea fericirii” și are loc vineri, 10 octombrie, de la ora 19:00, la Cinema Florin Piersic.

La finalul celor zece zile, timp în care clujenii și fani ai genului adunați din țară vor avea acces la 192 de filme (din zece tari) va avea loc proiecția “Pride”, film despre care The Hollywood Reporter spune ca e “Amuzant, emotionant si extrem de convigator”. Închiderea #comedycluj are loc sâmbătă 18 octombrie la Cinema Florin Piersic.

Cele 8 lungmetraje din Competiția Internațională Comedy Cluj vor fi jurizate de regizorii Cecília Felméri, Igor Mirkovic, Mike Ott, Lodewijk Crijns si criticul de film Mihai Fulger. Competiția Comedy Cluj prezintă filme în premieră pentru România și producții din Spania, Marea Britanie, Italia, Olanda, Franța, Scoția și Irlanda.

În primul week-end, clujenii sunt asteptati și la Opera Maghiară, nu doar in sălile de cinema deoarece duminica, 12 octombrie, este “Seara de Jazz și Comedie pe piesele lui Frank Sinatra”, alaturi de Gabriel Farkas & His Band (Budapesta).

Secțiunea Focus din aceast an aduce filme din Germania și Olanda iar scurtmetrajele, 127 la număr, sunt programate în cinci secțiuni. Pe lângă evenimentul special de la Opera Maghiara, entuziaștii festului sunt invitați și la spectacolul “Carpathian Garden”, o comedie taioasa, care este programată joi, 16 octombrie, de la ora 20:00, la Cinema Victoria. De menționat ar fi și proiecțiile speciale Q.E.D și Usturoi care vor avea loc în prezența actorilor și a echipei de producție. Abia aștept să revăd Usturoi-ul, filmul realizat de către Groparu și la care am râs bine de tot la proiecția specială din vară de la Casa TIFF.

Pe lângă bunătăție deja amintite, echipa Comedy Cluj vin cu două elemente noi, aplicația pentru smartphones Comedy Cluj și un seminar realizat de echipa Good Hands care va puncta secrete ale unei campanii de marketing.

“Cu cât se râde mai mult cu atât mai bine” este deviza sub care se desfăşoară cea de-a VI-a ediţie a Comedy Cluj și sper să ne doară burta de la atâta râs. Pentru că filme și pentru că… festival clujean!

cmd

Și în acest an prețul biletelor rămâne neschimbat: 9 lei pentru un ticket standard și 7 lei pentru un bilet cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari.

Programul poate fi consultat aici, iar mai multe detalii puteți găsi pe site și pe pagina de Facebook.

[youtube id=”kGMXDkTWgok”]