Fri. Feb 26th, 2021

THE VIKINGS

MGM-Vikings-e1348497543442

Cel mai bun serial care a avut premiera în această iarnă nu vine de la nici una dintre televiziunile mari ale americanilor, ci de la History Channel (în colaborare cu MGM) : The Vikings. Ca serial, l-aş descrie ca un amestec de Rome şi Spartacus, poate cu o poveste puţin mai simplă. Vikingii au fost exploratori, comercianţi şi nu în ultimul rând mari războinici scandinavi care au dominat Europa de Nord în perioada 800-1100. Povestea serialului începe prin 793, tocmai când vikingii începeau să se aventureze în Anglia. Încet-încet, aceşti barbari vă vor deveni simpatici, vă zic eu, chiar dacă în majoritatea timpului sunt extrem de violenţi şi nu au pic de respect pentru alte popoare sau religii.

În rolul principal îl avem pe războinicul dornic de aventuri Ragnar, jucat de un fost model australian de lenjerie Calvin Klein: Travis Fimmel, care mi-a adus aminte de un tânăr Charlie Hunnam (Jackson din Sons of Anarchy). Un alt plus al filmului e Floki (Gustaf Skarsgård), un fel de vraci/constructor de bărci/funny man, iar sexul frumos este reprezentat de Katheryn Winnick, în rolul soţiei lui Ragnar, Lagherta.

BATES MOTEL

UQqt

Am ajuns şi la a doua recomandare: Bates Motel. Principalul motiv ca să vă uitați la acesta e Vera Farmiga, în rolul mamei lui Norman Bates. Dacă aţi fost vreodată curioşi ce l-a făcut pe Norman Bates să devină acel Norman Bates din Psycho, acest serial este pentru voi. Ce-i interesant e că Norman nici măcar nu-i cel mai rău din White Pine Bay (un oraş extrem de dubios). În rolul tânărului psihopat îl avem pe Freddie Highmore (Charlie din Charlie and the Chocolate Factory). Un serial bunicel care a reuşit să mă prindă după numai trei episoade.

THE FOLLOWING

theFollowing_review_011713_1600

Se poartă mai nou prin seriale psihopaţii. Pe lângă Bates Motel, un alt serial care mi-a atras atenţia este The Following.  O luptă între bine şi rău cum nu am mai văzut de ceva timp prin seriale. În colţul binelui îl avem pe Kevin Bacon în rolul agentului FBI pensionat Ryan Hardy, iar in the left corner e unul din cei mai carismatici criminali în serie văzuţi pe micul ecran: Joe Carroll (jucat excelent de James Purefoy). Ţin totuşi să precizez că după câteva episoade de început foarte bune a început să mă plictisească, dar am încredere că îşi va reveni.

 

Cam acestea au fost cele 3 recomandări ale Cutiei pentru acest sezon de premiere. Trei menţiuni merg spre Banshee, Top of the Lake si Hannibal, pe care vi le recomand dacă nu aveţi ceva mai bun de făcut. Comedii nu prea am găsit interesante, doar Legit a mai scos câteva zâmbete  de la mine. Dacă ar fi să recomand un serial documentar acesta ar fi seria făcută de  Discovery şi BBC : Africa (rămâi cu gura căscată la unele peisaje).

By Leia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.