Sat. Sep 25th, 2021

Weekend-ul acesta la Castelul Banffy au loc două proiecții speciale. Pe lângă filme, cei prezenți au parte de concerte, activități pentru copii și spectacole culinare. (link program complet)

Sâmbătă 1 iunie

Blancanieves (r. Pablo Berger 2012)

O adaptare a basmului clasic, Albă ca Zăpada este un omagiu unic adus epocii de aur a filmului alb-negru mut din Europa. Plasat în romanticul decor al Seviliei anilor ‘20, Albă ca Zăpada lui Berger este Carmen, fiica unui faimos toreador, care trăieşte sub stăpânirea tiranică a monstruoasei mame vitrege, Encarna. Carmen scapă şi se alătură unei trupe de pitici toreadori, unde frumuseţea şi talentul său în ring atrag atenţia presei. Encarna află astfel, în sfârşit, unde să o găsească pe Carmen şi se pregăteşte pentru confruntarea finală.

Filmul mut, o reinterpretare a basmului fraților Grimm a fost propusă de Spania la Oscarul pentru Cel mai bun film străin și laureată a zece premii Goya și va fi proiectat de la 21:30. (în prezența regizorului)

Preț bilet – 10 lei. Blancanieves

Duminică, 2 iunie 

Manasse (r.Jean Mihail 1925)  

Manasse e unul dintre filmele românești mute remarcabile ale anilor 20, va rula de la 21:30, într-o proiecție acompaniată live de Minima, trupa britanică renumită pentru coloanele sonore originale compuse.

Adaptarea unei piese de teatru scrisă de Ronetti Roman, Manasse a devenit celebră după scandalul declanșat de interzicerea spectacolului de la Teatrul Național, în 1906, din rațiuni antisemite.

Filmul, turnat parțial în orașul Fălticeni, are ca temă intoleranţa religioasă pe fundalul unei poveşti de dragoste între un român şi o evreică, nepoata lui Manasse Cohen.

Preț bilet – 10 lei. Manasse

By Leia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.