Fri. Apr 16th, 2021

Comedie, 114 minute

cu: Jon Favreau, Scarlett Johansson, Sofía Vergara.

de vazut la Cinema City Iulius/ Polus

Trailer – aici 

info via www.Cinemagia.ro

“I may not do everything great in my life, but I’m good at this. I manage to touch people’s lives with what I do and I want to share this with you.” – Carl

Inca de cand am vazut primul trailer pentru Chef (2014) mi-am zis ca asta e un film usurel, perfect pentru dupa o zi incarcata sau pentru o seara in familie si asa a si fost. Comedia care a intrat in cinematografe inainte de ajunul lunii August, nu trebuie vazuta pe stomacul gol. In 70 de minute salivam la mancarea prezentata (si la Scarlet) si riscam sa uitam de firul povestii lui Carl, personajul nostru principal.

Am mai zis-o si ma repet, un film bun trebuie sa te puna pe ganduri, trebuie sa miste ceva rotite in mansarda. La film nu-i de mers cand te plictisesti sau pentru ca aveai de pierdut 2 ore. Nu nu. Filmul de fata, spre exemplu, mi-a starnit niste ganduri cu privire la joburi si la pasiuni; adica la activitatile pentru care te bucuri cand iti suna alarma dimineata. Pe langa tema culinara, evidenta, a filmului, acesta se leaga de treburi de-ale familiei si de prietenii, de critica si de acest urias fenomen numit social media, in special Twitter. (care, btw, n-a prins in RO)

10405363_260186180835218_12766662696229152_n

Dupa mii si mii de filme am ajuns sa gust detalii ale filmelor pe care nu le observam inainte, astfel ca… in cazul in care auzi ca unii s-ar fi plictisit la proiectia Chef, nu trebuie sa te lasi influentat.  Cand vezi o parte sau tot trailerul filmului stii deja daca vrei sa-l vezi sau nu, asa ca… alegerea e simpla si-ti apartine doar tie. Stilul de filmare e cumva basic, nu s-au folosit nu stiu ce cadre complicate, cadre cu subtilitati si hints catre altceva. E film dintr-o bucata si, datorita talentului cast-ului, pare ca a fost filmat intr-o saptamana. Actiunile curg cumva logic, cu toate ca suntem privati de unele detalii, nu foarte grave. Spre surprinderea mea (si a ta, sper) m-a bucurat faptul ca filmul nu sufoca cu clisee si-l face sa para ca o felie din viata actorilor nostri.

Sunt sigura ca nu va placea tuturor, insa coloana sonora e tare simpatica iar Jon Farveau, pe langa rolul sau principat e regizorul filmului si unul dintre  scriitorii script-ului. (scris cap-coada in doar doua saptamani).

Eu zic sa dai iama la cinema. O sa fii surprins.

By Leia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.