Fri. Apr 16th, 2021

Durata film: 169 minute
Personaje principale: Gargantua, Cooper, Murph, Brand, TARS, professor Brand.

Asteptam filmul inca de cand am vazut primul trailer, de fapt cred ca a fost vorba de primul afis, mai tarziu l-am vazut pe Matthew Mcconaughey intr-un teaser si eram hooked. Asta a fost in primavara si de atunci am sapat saptamanal dupa teasere noi, imagini si orice se putea despre film. Pentru avanpremiera de alaltaieri mi-am luat biletul duminica seara, mi-am rezervat loc in randul 5, cum o fac de obicei, si am dat shut down cotidianului pentru noua calatorie propusa de Nolan. Am fost uimita de proiectia care m-a tinut pe scaun mai bine de doua ore si nu-mi venea sa cred cat de complexe au fost atat povestea cat si cadrele. Nu vreau sa spun prea multe, dar trebuie sa precizez ca a meritat sa-l astept si ca nu e pentru toata lumea.

download

Nu e un film la care poti merge intr-o dupa masa cand ai timp de pierdut in mall. E un film exclusiv pentru iubitorii genului SF deoarece te obliga sa iesi din confortul scaunului si sa judeci tot ce se prezinta pe ecran. Poate putin cam lung, Interstellar reuseste prin cadrele sale si prin actorii alesi (unul si unul: Wes Bentley, Matthew McConaughey, Jessica Chastain, Anne Hathaway) sa fie un film care impresioneaza. La fel precum Odiseea Spatiala, “Calatorind prin Univers” va ramane un film de referinta pentru genul SF si un film care vine, inca o data, sa ne demonstreze ca atat spatiul cosmic cat si iubirea vor ramane subiecte de interes indiferent de vremurile in care traim.

Jocul actoricesc al lui Matthew Mcconaughey e precum ne-a obisnuit: bogat, sincer si consistent. Dintre ceilalti actori precizez ca mi-a placut doar young Murph (Mackenzie Foy). Poate ca povestea nu era la fel de epica daca nu era acompaniata de muzica creata de Hans Zimmer si daca aceasta nu se potrivea pe momentele critice ale filmului. Jos palaria.

inter-mnn_0

Decorurile, scenariul si actiunile din spatiul cosmic reusesc sa te faca sa te simti mic si au puterea sa-ti dea un imbold pentru a te ajuta sa-ti faci ordine in ganduri. Eu una am iesit de la film mai… usoara. Am simtit ca plutesc pana acasa incercand sa inteleg universul pe care l-a creat Nolan pentru noi prin intermediul actorilor si al echipei de productie.

Trebuie vazut? DA, cu siguranta.

[youtube id=”zSWdZVtXT7E”]

By Leia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.