Thu. Jun 24th, 2021

Laszlo Nemes, regizor: “In cele mai intunecate vremuri ale omenirii, ar putea fi in noi o voce care sa ne permita sa ramanem umani – acesta este scopul filmului. Va multumesc!


“Son of Saul”
a castigat Oscarului pentru cel mai bun film strain (in Februarie) si acelasi premiu la Globurile de aur in Ianuarie. Levente Molnar (actor roman de origina maghiara /actor la Teatrul Maghiar din Cluj) joaca un rol cheie in pelicula care vorbeste despre dramele unor evrei maghiari in timpul Holocaustului. Coproductia Ungaria-Franta a fost extrem de apreciat de critica de specialitate, fiind in topul preferintelor acesteia.

Subiectul filmului este centrat pe doua zile din viata lui Saul Auslander (Géza Röhrig), un prizonier evreu din Ungaria fortat sa lucreze pentru nazisti in camerele de gazare de la Auschwitz.

Oscarurile sunt cele mai celebre premii din cinematografia de la Hollywood, iar o nominalizare la categoria “cel mai bun film străin” aduce producatorului si regizorului prestigiu, fapt care contribuie la cresterea (binemeritata) a incasarilor.

Potrivit regulamentului Academiei de film americane, care acorda premiile Oscar, productiile eligibile la categoria “cel mai bun film intr-o limba straina” trebuie sa fie lungmetraje produse in afara Statelor Unite ale Americii, cu un dialog preponderent intr-o alta limba decat engleza.

*

Filmul intra in cinematografele din Romania pe 11 martie, la Cluj in aceeasi zi avand loc doua proiectii de gala in prezenta actorului Levente Molnar. Cinema Victoria este gazda evenimentului si pregateste doua proiectii: la ora 20 si 22.30. Pretul unui bilet este 10 lei (8 lei cu reducere de student). Biletele pot fi achizionate inainte de proiectie la casieria cinematografului.

 Ne vedem la film!

Son of Saul UK trailerWatch the UK trailer for the phenomenal Oscar-nominated Holocaust drama – in cinemas & on demand from 29 April. http://www.SonOfSaul.co.uk

Posted by Son of Saul / Saul fia on Thursday, January 28, 2016

 

By Leia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.