Thu. Jul 29th, 2021

Știai că Cinema City are 25 de cinematografe în România?

Aflați că cinematografele CC din RO înseamnă 231 de ecrane și undeva la 41 de mii de locuri în sală și că, în mod oarecum evident, Sâmbata e ziua cea mai business-friendly pentru cinematografe deoarece atunci se cumpără cele mai multe bilete. Într-o perioadă în care suntem toți suferinzi de FOMO (fear of missing out) uite că blockbusterele ne țin pe loc pentru 90 de minute și ne ajută să “schimbăm filmul” de zi cu zi cu povestea de pe ecranul digital.

Am participat la conferința de presă pentru lansarea 4DX în Cluj și am aflat multe lucruri interesante de la doamna Andrea Buda (director regional Marketing și comunicare). Am reținut momentul în care ne-a zis că acasă putem descărca orice film, dar nu vom avea parte de aceeași experiență deoarece filmul a fost creat ca să fie văzut pe marele ecran. În ciuda descărcărilor ilegale de filme, în ultimii ani s-a obervat o creștere vizibilă a numărului de bilete cumpărate și trendul nu pare să se oprească.

Vești bune deci! Astfel că urmează să se deschidă cinematografe Cinema City în Satu Mare, Râmnicu-Vâlcea, Craiova, Sibiu și Brașov.

Cinematograful 4DX vine cu ceva în plus față de filmul digital sau 3D, presupune un scaun muult mai comod decât cel cu care ne-am obișnuit și boxe extra în spătarul fotoliului + senzații noi deodată cu protagonistul de pe ecran.  Simți mirosul de cauciuc ars într-un film cu mașini rapide, simți stropii de ploaie deodată cu Lara Croft în Tomb Raider și se mișcă pământul cu tine când roboții giganți din Pacific Rim se îndreaptă spre Kaiju.

De menționat e că în 90 de minute de film NU e obligatoriu să simți toate efectele, vânt, ploaie, mirosuri, lumini puternice,  fiecare film e diferit și nu incorporează toate efectele pomenite pe care le găsiți în orice descriere a 4DX. Datorită mișcărilor bruște, puternice și surprinzătoare, filmul nu este recomandat gravidelor și celor cu probleme de spate. Informații complete despre restricțiile experienței puteți citi pe site și/sau la fața locului în punctele de informare Cinema City.

Primul film care ne bucură simțurile prin tehnologia 4DX e Tomb Raider și are câte 4 proiecții în timpul săptămânii și câte 5 Sâmbăta și Duminica.  Ni se promite un film nou  – cu experiența asta mișcătoare  – o dată la două săptămâni, urmează astfel Pacific Rim (23 Martie), Ready Player One (30 Martie) iar … ceva mai în vară DeadPool (18 Mai) și apoi Solo: A Star Wars Story (25 Mai) alte filme urmând a fi anunțate de îndată ce distribuitorii le primesc în formatul dorit.

Oamenii din spatele Cinema City mizează pe efectul surpriză pe care l-au construit cu ajutorul fotoliului dansator, ventilatoarelor din tavanul sălii, boxei extra din scaunul tău și a mirosurilor incorporate în scaunul tău și a celor din jurul tău. Singurul efect care poate fi controlat de către spectator e acela al apei din locul propriu, însă na, dacă nu vrei ceva mai mult față de filmul cu care ești obișnuit, nu vii la un film 4DX. hihi

Informații despre prețurile proiecțiilor speciale găsești aici pe siteul oficial CC.

TLDR:  4DX promite o experiență de film completă și vă îndemn să îi dați o șansă.


By Leia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.