Thu. Jul 29th, 2021

Ce e Cinepub? – îți oferă posibilitatea să vezi online, legal și gratuit, filme românești, scurtmetraje și alte minunății care merită văzute.  Mi-am aminti de el când căutam informații despre Bună, ce faci? și e un proiect care merită mulțumiri și laudele noastre.

Cinepub este o platformă de distribuție în regim legal a operelor cineaștilor independenți sau ale celor care fac parte din patrimoniul național și/sau internațional, fondată în 2015 de Lucian Georgescu. Cinepub este o arhivă vie de film, una dintre cele mai ample în online la nivel mondial, accesibilă 24/24, în regim gratuit, în live streaming și cu o premieră săptămânală, joi seara.

Cinepub este un militant (unic în România și Europa Centrală și de Est) al conceptului de open data în artă, un model alternativ de distribuție a operelor audiovizuale, diferit prin spiritul său liber, total independent comercial, politic, ideologic, axiologic.

Cinepub crede că arta nu trebuie închisă după ziduri sau în portofoliul, portofelul, sertarul, sufrageria, birourile, posesiunile unor personalități, persoane ori companii. Cinepub crede că receptarea artei nu trebuie condiționată economic, dar nici ideologic ori critic-conceptual. Cinepub crede că viitorul este al spiritului neîngrădit și al produsului spiritual liber, că arbitrajul artei nu este apanajul unei elite – fie ea doar și intelectuală – sau strict al criticilor ori liderilor de opinie, ci un demers personal, desprins de sistem. Cinepub crede în emanciparea individuală prin accesul liber la educație, cultură și artă – drept cîștigat prin revoluția internetului.

By Leia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.