Thu. Jul 29th, 2021

Te-ai întrebat vreodata de ce te uiți la filme?

Și nu, răspunsul nu e pentru că ești plictisit, cu toate că aia e prima reacție. Ne uităm la filme și ne e foame de filme bune pentru că vrem să simțim chestii. Iar cele mai bune filme reușesc să facă asta, să ne înveselească, să ne sperie sau să ne lase pe gânduri gen WTF și chiar să ne facă să plângem.

În alergătura zilelor noastre când ai de manevrat mai multe deodata: werk, prieteni, iubit/iubită, pisici, chirii, etc, pățim să nu prioritizăm momentu ci alergăm mereu după următorul. Filmul nu te lasă să faci asta; daca te prinde un film, reacțiile le vei simți de îndată, în timpul vizionării sau imediat după.

Câteva exemple:

The ritual (thriller 2017) începe slow și spre final te sperie de numa, ai un rush de la experiența asta și te gândești ce ai fi putut să faci în locul personajelor. Ăsta e cârligul filmului, pentru 90 de minute uiți că ești în fotoliu în siguranța casei tale/sălii de cinema pentru că hoinărești într-o pădure.
Sierra Burgess is a loser (comedie/romance 2018) te trimite înapoi în liceu și te face nițel melancolic cu privire la BFF (best friends forever) sau prima iubire saaau ce face social media din om. Eh

Exemple mai sunt, ideea e că suntem dezamăgiți de filme și spunem despre ele că-s proaste atunci când eșuează să ne prindă și să ne dea niște emoții.  Gântește-te la asta data viitoare când cauți să vizionezi un film.

Sursă imagine abcnews.com

By Leia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.